
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba KETO Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba KETO PIĘĆ PRZEMIAN
500 g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej
Składniki: mąka migdałowa, słonecznik, nasiona chia, pestki dyni bezłuskowej, siemię lniane, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól himalajska.
Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
- Wartość energetyczna: 1320 kJ / 319 kcal
- Tłuszcz: 24 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2, 4 g
- Węglowodany: 3,1 gw tym cukry: 2,2 g
- Błonnik: 14 g
- Białko: 15 g
- Sól: 1,3 g
Masa netto: 500 g