Wymagany JavaScript
Do poprawnego działania sklepu wymagana jest włączona obsługa JavaScript.

Kasze

Kasze

Kasza to idealna baza do stworzenia pożywnego, zdrowego posiłku. Większość gatunków ma niski indeks glikemiczny, co oznacza, że nie powoduje nagłego skoku poziomu cukru we krwi i na długo zapewnia uczucie sytości. Każda kasza jest także doskonałym źródłem mikroelementów, takich jak potas, magnez i cynk oraz witamin z grupy B. Produkty tego typu sprawdzają się zarówno na śniadanie, jak i na obiad czy kolację. Wybierając kaszę, warto zwracać uwagę nie tylko na jej rodzaj, ale również na pochodzenie. Największą wartość ma kasza bio – pochodząca z czystych ekologicznych plantacji, wolnych od szkodliwych związków chemicznych.

sizer

KASZA JAGLANA 1KG BIO PLANET

14,99 zł
sizer

KUSKUS RAZOWY 400G BIO PLANET

8,99 zł
sizer

KASZA GRYCZANA PALONA 500G BIO PLANET

11,90 zł
sizer

KASZA GRYCZANA NIEPALONA 500G BIO PLANET

12,99 zł
sizer

KASZA JAGLANA 500G BIO PLANET

7,90 zł
sizer

KASZA JĘCZMIENNA 500G BIO PLANET

7,90 zł
sizer

KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK 500G BIO PLANET

7,90 zł
sizer

QUINOA BIAŁA (KOMOSA RYŻOWA) BEZGLUTENOWA BIO 250 g - BIO PLANET

9,50 zł
sizer

Kasza manna 500g BioPlanet

6,60 zł
sizer

KASZA GRYCZANA PALONA 1KG BIO PLANET

18,99 zł
sizer

Kasza manna z samopszy Bio 400g Niro

10,90 zł
sizer

Bio Quinoa czarna komosa ryżowa 500g Bio Planet

13,90 zł
sizer

KASZA ORKISZOWA 500G BIO PLANET

8,80 zł

Kasza jaglana na zdrowe włosy i skórę

Kasza jaglana, w tym zwłaszcza kasza jaglana bio, uznawana jest za najzdrowszą ze wszystkich kasz. Zalicza się do produktów bezglutenowych. Zawiera ogromną ilość witamin z grupy B, a także żelaza i miedzi. Dzięki zawartości krzemionki poprawia wygląd skóry i włosów. Obecna w niej witamina E i lecytyna sprawiają, że wspomaga ona również koncentrację. Kaszę jaglaną poleca się jeść zwłaszcza w okresie przeziębienia. Wystarczy dobrze przepłukać ją i podprażyć, aby pozbyć się delikatnej goryczki i cieszyć się jej wyjątkowym smakiem, odpowiednim do dań na słono i słodko.

Kasza gryczana na jesienne przeziębienia

Kasza gryczana bio to produkt o zasadowym odczynie, który reguluje poziom kwasowości w organizmie. Gryka jest bezglutenowa, bogata w magnez i witaminy z grupy B, dzięki którym działa korzystnie na układ nerwowy i poprawia nastrój. W kaszy gryczanej znajdziemy duże pokłady flawonoidów, które działają przeciwmiażdżycowo. Istotnym składnikiem tego produktu jest także rutyna, dzięki której kasza gryczana wspomaga walkę z przeziębieniami. Warto komponować z nią posiłki zwłaszcza jesienią w okresie chorobowym.

Amarantus dla wegan i wegetarian

Amarantus to kasza bio bogata w dobrze przyswajalne aminokwasy i białka, dlatego doskonale zastąpi mięso w diecie wegan i wegetarian. Nasiona amarantusa powoli uwalniają cukry do krwi, pozwalając uniknąć napadów głodu. Stanowią także dobre źródło kwasu foliowego, żelaza i magnezu. Amarantus jest bezglutenowy. Zawiera witaminy z grupy B, witaminę A, C i E, a także błonnik i skwalen, który działa antyoksydacyjnie.

Kasza manna nie tylko dla dzieci

Kasza manna bio jest kaszą lekkostrawną, bogatą w błonnik, witaminy z grupy B oraz fosfor, żelazo i miedź. Produkt doskonale sprawdza się w diecie dzieci i osób dotkniętych problemami trawiennymi. Regularne spożywanie kaszy manny wspiera prawidłową pracę układu nerwowego, poprawia funkcjonowanie mózgu i usprawnia przemianę węglowodanów w energię. Kaszka pokrywa także aż 10% dziennego zapotrzebowania na żelazo, z czego powinny korzystać przede wszystkim osoby starsze oraz stosujące dietę bezmięsną.

Kasza orkiszowa idealna na diecie

Kasza bio orkiszowa to źródło witamin antyoksydacyjnych A i E oraz witamin z grupy B i witaminy D. Znajdziemy w niej także błonnik pokarmowy, który zapewnia długotrwałe uczucie sytości i usprawnia pracę jelit. Dzięki witaminie D, kasza orkiszowa wpływa korzystnie na zdrowie kości, a także usprawnia spalanie tkanki tłuszczowej. Witaminom z grupy B produkt zawdzięcza działanie wspierające pracę układu nerwowego, a witaminie E właściwości antyoksydacyjne.

Kasza bio – jęczmień dla zestresowanych i podatnych na infekcje

Kasza jęczmienna to źródło błonnika, który poprawia funkcjonowanie jelit, a tym samym również odporność organizmu. Ziarna kaszy jęczmiennej zawierają również duże ilości witamin z grupy B, które wspomagają pracę układu nerwowego i niwelują skutki stresu. Kasza jęczmienna jest także bogatym źródłem niacyny, która działa przeciwmiażdżycowo. W produkcie znajdziemy również dużą dawkę wapnia, fosforu, potasu, żelaza, cynku i magnezu oraz witaminy A i K.

Kasza kuskus lekka i sycąca

Delikatna kaszka kuskus jest niskokaloryczna i ma niski indeks glikemiczny. Łatwo zaspokaja głód, nie obciążając przy tym układu trawiennego. Kuskus zawiera błonnik, witaminy z grupy B, kwas foliowy i wiele innych składników mineralnych. Regularne spożywanie dań z kuskusem pozwala wesprzeć więc przemianę materii, pracę układu nerwowego, a także pracę mięśni.

Zachęcamy do zapoznania się z ofertą sklepu Brokułek.pl.