Wymagany JavaScript
Do poprawnego działania sklepu wymagana jest włączona obsługa JavaScript.
sizer
Prezentowane zdjęcie ma charakter poglądowy.

OLEJ Z PESTEK GRANATU 50ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

15,90 zł
Powiązane produkty
  • sizer

    OLEJ TAMANU 30ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

    22,50 zł
  • sizer

    OLEJ Z ORZECHÓW MACADAMIA 30ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

    13,90 zł
  • sizer

    OLEJ Z PESTEK RÓŻY 30ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

    21,90 zł
  • sizer

    OLEJ Z PESTEK TRUSKAWKI 30ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

    14,90 zł
  • sizer

    OLEJ Z PESTEK ARBUZA 50ML KOSMETYCZNY ZIMNOTŁOCZONY OL'VITA

    15,90 zł

Olej z pestek arbuza Kolor żółty o charakterystycznym, stosunkowo długo utrzymującym się na skórze zapachu. W przypadku nadwrażliwości na jego naturalny zapach z powodzeniem można mieszać go z innymi olejami bazowymi. W lodówce może tężeć. 

Przeznaczenie: Kosmetyk naturalny do cery suchej, wrażaliwej i dojrzałej.Gęsty, stosunkowo wolno wchłaniający się olej. Po calkowitym wchłonięciu pozostawia skórę wyjątkowo aksamitną w dotyku bez obecności tlustego filmu. Zawiera rzadko występujący w olejach kwas punikowy, któremu przypisuje się właściwości regeneracyjne i przeciwzapalne. Idealny w pielegnacji wlosów oraz ciała, a w szczególności skóry twarzy, szyi i dekoltu. Niezastąpiony w kosmetyce stóp, dłoni, łokci i kolan. Zmiękcza, uelastycznia, nawilża i wygładza skórę. Wykazuje działanie przeciw zapalne i regeneracyjne. Systematycznie stosowany olej dzięki naturalnym antyutleniaczom wplywa na spowalnianie procesów starzenia skóry. Szczególnie polecany w pielegnacji zniszczonej, szorstkiej i suchej skórze dłoni, stóp, łokci i kolan. Regeneruje i wygładza włosy nadjąc im blask i witalność. Polecany do olejowania zniszczonych włosów. 

Składniki/Ingredients: Punica grantum seed oil

Produkt nie zawiera konserwantów i barwników. Przebadany dermatologicznie 

Przechowywanie: W ciemnym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce ! Pod wpływem niskiej temperatury olej z pestek arbuza może tężeć. Jest to proces naturalny, zależny od temperatury, w pełni odwracalny. 

Kraj pochodzenia: Polska 

Producent: 

Ol’Vita Krzysztof Dziaduch 

Panków 2 , 58-125 Pszenno

Najpopularniejsze produkty w kategorii Oleje kosmetyczne i olejki eteryczne