Wymagany JavaScript
Do poprawnego działania sklepu wymagana jest włączona obsługa JavaScript.
sizer
Prezentowane zdjęcie ma charakter poglądowy.

OLEJ Z NASION MARCHWI 50ML ETJA

15,90 zł
Powiązane produkty
  • sizer

    Olejek eteryczny zielona herbata 7ml Avicenna

    10,20 zł 8,50 zł

MARCHEW ZWYCZAJNA /Daucus carota/ 

Roślina pochodzi z rodziny selerowatych. W stanie dzikim występuje na terenach Azji, Europy i północnej Afryki. Oczywiście należy też do roślin uprawnych.

OLEJ Z NASION MARCHWI (Macerat) /Daucus Carota in Helianthus Annuus Oil/ 

Olej w postaci maceratu z marchwi. 20% macerat w oleju słonecznikowym. Otrzymywany jest w wyniku maceracji korzenia marchwi w oleju słonecznikowym pozyskiwanym z tłoczenia na zimno. Niezwykle bogaty w beta-karoten, kwasy tłuszczowe w tym stearynowy, linolowy i palmitynowy. Zawiera również 5 witamin A, B, C, E i F. Doskonale nawilża, odmładza i regeneruje skórę, dlatego doskonały jest w leczeniu łuszczycy, oparzeń, blizn oraz pęcherzy. Dzięki swoim właściwościom kojącym nadaje się do skóry po intensywnym opalaniu. Przeznaczony do skóry wysuszonej, dojrzałej i spękanej. Posiada dużą wartość leczniczą dzięki działaniu przeciwzapalnemu.

Olej z Nasion Marchwi oferowany przez firmę ETJA jest w 100% naturalny.

SPOSÓB UŻYCIA

bezpośrednio na skórę

do aplikacji na twarz (zaleca się stosować w stężeniu 10-15 % z innym naturalnym olejem nośnikowym np. jojoba gold, ze słodkich migdałów BIO)

dodatek do kremów, odzywek, szamponów, balsamów

baza dla naturalnych olejków eterycznych

wpływa regenerująco na skórę poddawaną mocnemu opalaniu (solarium)

idealny do cery jasnej

PRZECHOWYWANIE

Zawsze po użyciu zakręcaać buteleczkę i przechowywać w chłodnym miejscu .

Najpopularniejsze produkty w kategorii Kosmetyki naturalne