Owoce jeżyny zawierają wiele cennych witamin i pierwiastków, do których należy m.in.: witaminy B1, B2, B6, B12, C, PP, prowitamina A oraz magnez, żelazo, potas, fosfor i wapń. Ponadto owoce jeżyny zawierają antocyjany, kwas elagowy i kwasy fenolowe. Są prawdziwą skarbnicą witaminy E (zawierają jej najwięcej ze wszystkich owoców), która ma ogromne znaczenie dla prawidłowego wyglądu skóry. Taka naturalna kompozycja witamin i minerałów jaką posiada jeżyna sprawia, że z chęcią sięgamy po sok uzyskany z tych wspaniałych owoców. Szczególnie kobiety w okresie menopauzy chętnie korzystają z bogactwa jeżyny.
Bez konserwantów, bez dodatku cukrów.
Składniki: Sok z owoców jeżyn 100%, wyprodukowano z puree owoców jeżyny kaukaskiej (Rubus armeniacus); naturalna witamina C pochodząca ze standaryzowanego ekstraktu owoców camu camu (Myrciaria dubia).
Przechowywanie
Po otwarciu spożyć w ciągu 21 dni, przechowywać w lodówce.
Proponowany sposób podania
2 dziennie po 25 ml pół godziny przed posiłkiem. Sok można rozcieńczyć w proporcji 1:1 np. z sokiem z mango.