
Prezentowane zdjęcie ma charakter poglądowy.
Sok otrzymywany jest wczesną wiosną z pni drzew brzozy i zbierany jest w okresie od pojawienia się pierwszych pączków na drzewie do czasu rozwinięcia się liści. Charakteryzuje się jasno słomkowym kolorem, a dodatek naparu z liści mięty nadaje mu orzeźwiający smak. Sok z brzozy stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety i może być spożywany przez osoby w każdym wieku, również dzieci, bez ograniczeń ilościowych. Warto go pić zwłaszcza w okresie jesienno-zimowym i w okresie przesilenia wiosennego.
Sok: sok z pnia brzozy (Betula pendula) (99,7%), napar z liści mięty pieprzowej (Mentha piperita) na soku z pnia brzozy (0,15%), kwas cytrynowy (regulator kwasowości).
Przechowywać w temp. pokojowej. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 3 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wstrząsnąć.
Najpopularniejsze produkty w kategorii