Wymagany JavaScript
Do poprawnego działania sklepu wymagana jest włączona obsługa JavaScript.
sizer
Prezentowane zdjęcie ma charakter poglądowy.

OLEJ ZE SŁODKICH MIGDAŁÓW 50ML ETJA

11,90 zł
Powiązane produkty
  • sizer

    OLEJ KOKOSOWY ZIMNOTŁOCZONY EXTRA VIRGIN 450ML OL'VITA

    25,90 zł
  • sizer

    OLEJ Z PESTEK ARBUZA ZIMNOTŁOCZONY, NIEOCZYSZCZONY 100ML OL'VITA

    14,09 zł
  • sizer

    OLEJ KONOPNY ZIMNOTŁOCZONY NIEOCZYSZCZONY 250ML OL'VITA

    24,90 zł
  • sizer

    MĄKA MIGDAŁOWA (MIGDAŁY MIELONE) 250G BIO PLANET

    24,90 zł
  • sizer

    OLEJ Z PESTEK ARBUZA ZIMNOTŁOCZONY, NIEOCZYSZCZONY 250ML OL'VITA

    27,90 zł
Olej ze słodkich migdałów ETJA

50 ml

Ten naturalny olejek idealnie sprawdza się do pielęgnacji skóry twarzy i ciała, zastąpi balsam do ciała i maskę do włosów. Zadba również o skórę dziecka, jest niezwykle delikatny. Co ważne, nie pozostawia uczucia tłustości.

Olej uzyskiwany w procesie tłoczenia na zimno słodkich migdałów. Ciecz w postaci przezroczystej i praktycznie bezwonnej zawiera wiele nienasyconych kwasów tłuszczowych, proteiny oraz witaminy A, B1, B2, B6 i D. To naturalne rozwiązanie problemu każdego typu skóry oraz cery, szczególnie wrażliwej, suchej oraz dojrzałej. Doskonale tolerowany i wchłaniany przez skórę, dobrze rozprowadzony nie daje efektu tłustości. Olej migdałowy jest stosowany w leczeniu stanów zapalnych skóry, podrażnień, egzemy i łuszczycy. Polecany szczególnie do demakijażu, ponieważ jest bardzo lekki i łagodny.

Zastosowanie

  • w czystej postaci bezpośrednio na skórę.
  • idealna baza do rozcieńczania naturalnych olejków eterycznych i innych olejów bazowych
  • dodatek do kremów, balsamów, mleczek .
  • naturalna odżywka do włosów - zmiękcza, nawilża i poprawia blask wysuszonych włosów. Wcierając olej migdałowy w końcówki, uchroni włosy przed chlorem, słońcem i wodą.
  • produkcja mydła - Olej ze słodkich migdałów łatwo się zmydla. Wykorzystywany w produkcji mydła tworzy miłą, lekką pianę.
  • ze względu zawartości minerałów, witamin i protein jest bardzo często stosowany do masażów.
  • kąpiel - dodanie niewielkiej ilości (8-10 ml) do wanny z ciepłą wodą, delikatnie nawilży i ujędrni naszą skórę
Najpopularniejsze produkty w kategorii Oleje kosmetyczne i olejki eteryczne