
Kisiel jagodowy Celiko
40 g
Kisiel to łatwy i szybki w przygotowaniu deser. Jest przysmakiem zarówno młodszych, jak i starszych łasuchów.
Kisiele Celiko produkowane są wg tradycyjnych i sprawdzonych receptur, zgodnie z reżimami produkcji bezglutenowej.
Skład
skrobia ziemniaczana, regulator kwasowości: kwas cytrynowy, sok z buraka czerwonego w proszku, jagoda liofilizowana w proszku 0,5%, sól, barwnik: antocyjany, aromat.
Sposób przygotowania
1. z 0,5L zimnej wody odlać pół szklanki, wsypać zawartość opakowania i dobrze rozmieszać. Do reszty wody dodać dwie łyżki cukru (ok. 40 g) i zagotować.
2. do gotującej się wody wlać rozprowadzony w wodzie proszek, ciągle mieszając gotować jeszcze przez chwilę.
3. do uprzednio wypłukanych zimną wodą salaterek wlać gotowy kisiel i pozostawić do stężenia.