
Bio Inulina z agawy 250g Bio Planet
Bio Inulina z Agawy Bio Planet
250 g
Inulina pozyskana jest wyłącznie z ekologicznej agawy (Blue Agave Tequilana Webber). Jest naturalnym węglowodanem, posiada właściwości prebiotyczne. Inulinę proponujemy jako dodatek do fermentowanych produktów mlecznych, wypieków (poprawia strukturę ciast) oraz zagęszczania (zamiast mąki). Można ją również spożywać po uprzednim rozpuszczeniu w ciepłej wodzie. Spożycie w nadmiernych ilościach może wywołać efekt przeczyszczający.
Składniki
inulina* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna - 848 kJ / 210 kcal
Tłuszcz - 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0 g
Węglowodany - 8 g
w tym cukry - 8 g
Błonnik - 89 g
Białko - 0 g
Sól - 0,5 g
Informacja alergenna
Produkt może zawierać alergeny: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam, soję.
Zalecane warunki przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.