Wymagany JavaScript
Do poprawnego działania sklepu wymagana jest włączona obsługa JavaScript.
sizer
Prezentowane zdjęcie ma charakter poglądowy.

Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian

12,90 zł
Powiązane produkty
  • sizer

    Mieszanka na chlebek bananowy z nasionami chia 400g Zdrowo Namieszane

    15,90 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z pestkami dyni Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian

    13,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodą kamczacką Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    13,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    13,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba klasyczna BIO Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    13,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z orzechami włoskimi Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    13,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba KETO Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian

    16,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian

    16,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z jagodami goji Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian

    14,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wyrobów bułek jasnych Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    11,99 zł
  • sizer

    Bezglutenowa mieszanka do wyrobów KETO bułek Upiecze Ci się! 420g Pięć Przemian

    16,99 zł
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba z czarnuszką PIĘĆ PRZEMIAN

500 g

Składniki
mąka owsiana bezglutenowa, słonecznik, płatki owsiane bezglutenowe, mąka teff, siemię lniane, płatki teff, nasiona chia, łuska babki jajowatej, sól himalajska, czarnuszka 1,2 %. 

Produkt bezglutenowy. Produkt może zawierać alergeny: orzechy. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte. 

Sposób przygotowania
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski. 
4. Dokładnie mieszając dolej 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przelej do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia. 

Wartość odżywcza w 100 g produktu
wartość energetyczna: 1737 kJ/417 kcal
Tłuszcz: 20 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,5 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 1,4 g
Białko: 14 g
Błonnik: 16 g
Sól 1,3 g 

Najpopularniejsze produkty w kategorii Produkty bezglutenowe