
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami Upiecze Ci się! 500g Pięć Przemian
Mieszanka do wypieku chleba KETO z orzechami włoskimi PIĘĆ PRZEMIAN
500 g
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba dla osób na diecie ketogenicznej
Składniki: mąka migdałowa, pestki słonecznika, siemię lniane brązowe, nasiona chia, orzechy włoske 13%, mąka lniana odtłuszczona, łuska babki jajowatej, sól.
Produkt bezglutenowy. Produkt zawiera alergeny: orzechy.
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Wartość odżywcza w 100 g gotowego produktu:
- wartość energetyczna: 1403 kJ / 340 kcal
- Tłuszcz: 27 g , w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 2,4 g
- Węglowodany: 1,9 g , w tym cukry: 1,7 g
- Błonnik: 17 g
- Białko: 14 g
- Sól: 1,65 g
Sposób przygotowania:
1. Nagrzej piekarnik do 190°C.
2. Brytfankę (małą keksówkę) posmaruj olejem kokosowym lub masłem klarowanym. Można ją posypać płatkami teff, płatkami owsianymi lub mielonym siemieniem lnianym.
3. Wsyp mieszankę do miski.
4. Dokładnie mieszając powoli dolewaj 500 ml mocno gazowanej wody.
5. Wymieszane ciasto przełóż do brytfanki i wsadź do piekarnika na 1,5 godziny.
6. Po upieczeniu chleb wyjmij z brytfanki i zawiń w szmatkę. Odstaw do ostygnięcia.
Masa netto: 500 g